Sofie Keppens | Relaties
10
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-10,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Relaties

Spiegels op weg naar jezelf

Relaties vormen een essentieel onderdeel van ons leven. We zijn verbonden met onze partner, onze kinderen, onze collega’s, familie, vrienden, kennissen en ook met iedereen die dagdagelijks ons pad kruist in toevallige contacten. Willen we ons goed in ons vel en evenwichtig voelen, dan dienen we met zorg in communicatie en relatie te staan.

Toch is dit niet altijd eenvoudig. In communicatie komen we vaak terecht in een vicieuze cirkel van misverstanden, gebrek aan wederzijds vertrouwen, frustraties, machtsstrijd, zich niet begrepen of gesteund voelen door de andere, hoewel we allemaal op zoek zijn naar dezelfde essentiële erkenning en acceptatie. Relaties zijn voor velen een continue bron van emoties, pijn, afwijzing, onbegrip en onmacht.

Het is ook het domein bij uitstek waar mensen geconfronteerd worden met diepe pijnen en emoties in zichzelf. Soms zijn dit echte “trauma’s” uit onze kindertijd, maar het kan ook gaan over andere ervaringen die diepe emotionele sporen hebben nagelaten en zo onze manier van functioneren, voelen en denken in relaties sturen.

Het is dus noodzakelijk om te bekijken hoe we in interactie gaan en wat dit teweeg brengt bij onszelf en bij de anderen. Zo kunnen we groeien naar een diepere verbinding met onszelf en in contact.

We meet ourselves time and time again in a thousand disguises on the path of life.
— C.G. Jung

Individuele relatiebegeleiding

je relationele vaardigheden versterken

Relaties zijn het domein bij uitstek waar we geconfronteerd worden met diepe pijnen en emoties in onszelf. De manier waarop we hiermee hebben leren omgaan als kind, zorgt ervoor dat we niet ons volle potentieel kunnen leven.

Ook als je partner niet wil meekomen, ben je welkom om te werken aan de relatie vanuit jezelf. Alle verandering begint van binnenuit.

Misschien ben je op zoek naar een partner? Ook dan ben je welkom om te bekijken wat er tussen jou en je toekomstige relatie staat.

Relatiebegeleiding

een veilige relatie creëren

Voor de meeste koppels is het functioneren in een relatie helemaal niet zo eenvoudig als het lijkt. We botsen met verwachtingen, onuitgesproken of terugkerende frustraties, eenzaamheid, machtsverschillen, onzekerheid, zich niet gesteund voelen, afstand, verschil in verlangen etc.

Vaak zijn we niet geleerd om met al deze gevoelens en patronen om te gaan. Het is in onze dichtste relaties dat onze pijnen het meeste voelbaar worden en ook het beste kunnen worden geheeld.

Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves.
— Carl Jung

Werken met het thema relaties vormt een belangrijk onderdeel van de weg naar zelfacceptatie en persoonlijke groei. Je krijgt de gelegenheid om oude patronen los te laten en nieuwe verlangens vorm te geven. Zo kan je meer je volle potentieel leven.

Als je de moed hebt om je focus te verleggen van je partner en zijn tekortkomingen naar diep binnen in jezelf, kan je openingen naar verandering creëren bij jezelf en ook in je relatie. Gaandeweg kan je je verwachtingen, frustraties, pijnen, vastgeroeste patronen, diepe emoties, angsten en verlangens leren kennen en hanteren. Hoe dieper je hierin kan duiken, hoe meer grond je onder je voeten kan voelen en een basis kan creëren om moeilijke relationele situaties in het leven aan te kunnen.

De bedoeling is dat je kan evolueren naar een creatief, boeiend en liefdevol contact vanuit je hart naar anderen toe. Je wordt er zachter, meer open, meer relax, gelukkiger en meer jezelf door. Hierdoor krijg je het gevoel van een vol en verbonden leven.

Voor wie

Welkom aan personen of koppels die naar aanleiding van moeilijkheden, frustraties of communicatieproblemen in hun partnerrelatie intensief willen duiken in de wereld van relaties en willen werken aan zichzelf door meer zicht te krijgen op hun eigen manieren van voelen, denken en de manier waarop ze in relaties functioneren. Iedereen kan dit! Je hebt wel voldoende wilskracht, lef om kwetsbaar te worden en doorzettingsvermogen nodig.

Duur

De eerste keer dat je komt, maken we uitgebreid tijd voor een kennismaking (intakegesprek). Daarna bekijken we je vraag of probleem en gaan we hiermee aan de slag. De duur en frequentie van de sessies bepaal je zelf in onderling overleg. Soms zal ik ook doorverwijzen naar geschikte aanvullende therapieën of workshops. Samen bekijken we welk traject voor jou het meeste geschikt is.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op voor meer info of maak een afspraak.